Prečítajte si, aké látky obsahuje nočný krém od NAFIGATE Cosmetics

Noc znamená pre kožu čas odpočinku a priestor pre regeneráciu. Pokiaľ chcete svojej pokožke pomôcť využiť tento čas na maximum, doprajte jej dostatok vitamínov, živín a látok, ktoré uľahčia prienik zložiek krému do kože.

Už ste nám mohli nahliadnuť pod ruky pri tvorbe hydratačného denného krému.  Nočný krém na rozdiel od denného neobsahuje látky chrániace kožu pred UV žiarením. Pokožka v noci nie je vystavená toľkým nepriaznivým vplyvom okolia a preto má viac priestoru pre obnovu. Nočný krém je preto obohatený o ďalšie aktívne látky, ktoré prispievajú k regenerácii pokožky.

Prečítajte si o jednotlivých zložkách krému viac a zistite, k čomu jednotlivé zložky slúžia. Niektoré hlavné aktívne látky sú rovnaké ako v dennom kréme.

DSCF4028-1

Nepoužívajte denný krém v noci. Obsahuje zložky, ktoré pleť v noci nevyužije a neposkytne dostatočnú regeneráciu.

 

Reforcyl bráni stárnutiu pleti

Zmes niekoľkých látok pod názvom Reforcyl pôsobí na kožu omladzujúcim efektom. Na obale nájdete jednotlivé zložky ukryté pod týmito názvami:

  • Glutamine napomáha odďaľovať známky stárnutia podporou syntézy kolagénu, posilňuje imunitný systém, urýchľuje hojenie poranení a spálenín.
  • DecylGlucoside šetrne čistí pokožku a viaže na seba vlhkosť bez toho, aby ju vysušoval. Získava sa z kokosového oleja a používa sa ako náhrada za chemické sulfáty.
  • GynostemmaPentaphyllumLeaf/Stem Extract je extrakt z rastliny gynostemma päťlistá, ktorý bráni zápalovým procesom v koži, výrazne hydratuje, zlepšuje pevnosť pleti a znižuje hĺbku vrások. Pozitívne ovplyvňuje nielen procesy v koži ale pomáha aj znižovať krvný tlak či hladinu cholesterolu v krvi.
  • CistusIncanusFlower/Leaf/Stem Extract, extrakt zo skalnej ruže, je čisto prírodná látka. Posilňuje antioxidačný systém kože, ktorý slabne s pribúdajúcim vekom.

 

Obr2. NK

Pred spaním sa vždy odlíčte a dodajte svojej pleti dostatok živín a látok umožňujúcich dobrý prienik zložiek krému do kože. 

 

4 hlavné zložky, ktoré sa v noci starajú o vašu pleť

Kyselina hyalurónová- tú už dobre poznáte. V zložení ju nájdete pod názvom SodiumHyaluronate. Jedná sa o kyselinu telu vlastnú, pomáha s hydratáciou kože a kotvením kolagénových a elastických vlákien medzi bunkami.

Liftonin – Xpress obsahuje výťažok z červenej riasy. Okamžite vypína pleť, minimalizuje hĺbku vrások, hydratuje a dodáva pokožke potrebné živiny. Skladá sa z troch aktívnych látok: HydroxypropylMethylcellulose, Pullulan a Porphyridium  CruentumExtract.

 Rosa CaninaFruitOil , po slovensky šípkový olej, zlepšuje obnovu pleťových buniek a tým redukuje vrásky. Navyše chráni pokožku pred voľnými radikálmi a urýchľuje hojenie ekzémov a akné.

Arganový olej výrazne zlepšuje pružnosť a hydratáciu zrelej pleti, zmierňuje zápalové reakcie a urýchľuje hojenie rán. Na obale je uvedený ako Rosa CaninaFruitOil.

Obr3. NK

Šípkový olej je bohatý na vitamíny, antioxidanty, minerály a esenciálne nenasýtené mastné kyseliny.

 

Ostatné aktívne a pomocné látky

Väčšinu látok už poznáte zo zloženia denného krému. Nočný regeneračný krém má navyše tri látky, ktoré nájdete farebne odlíšené v tabuľke.

 

Názov látky

Popis

Caprylic/Capric Triglycerid

Čisto prírodná látka, ktorá rýchlo preniká do pokožky a pomáha vstrebávaniu aktívnych látok, vitamínov a minerálov.

Cetearyl Isononanoate

Látka, ktorá zmäkčuje a zjemňuje pokožku, zabraňuje dehydratácii a funguje ako rozpúšťadlo pre aktívne látky.

Dimethicone

Látka,ktorá pomáha lepšej roztierateľnosti krému. Jej molekuly vytvoria na pokožke jemný ochranný film, ktorý zjemňuje, ochraňuje a hydratuje pleť.

Acrylates /C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer

Syntetický polymér, ktorý obsahuje olejovú a hydrofilnú časť. Reguluje viskozitu krému.

Algin

Vyskytuje sa v bunkovej stene hnedých rias. Výborne na seba viaže vodu a zvyšuje hustotu krému.

Caprylyl Glycol

Pomáha olejovým fázam preniknúť do kože, má antimikrobiálne účinky a prispieva k hydratácii pleti.

Carica Papaya Fruit Extract

Obsiahnutý enzým papain sa podieľa na rozklade proteínov.  Pri aplikácii na pokožku rozkladá a odstraňuje staré odumreté bunky a tým uľahčuje prirodzenú obnovu pleti.

Ceteareth-20

Funguje ako emulgátor a stabilizátor emulzií. Dokáže zmiešať napríklad vodu a olej.

Cetearyl Alcohol

Stabilizuje látky a na pokožke vytvára jemný film, ktorý zabraňuje dehydratácii. Vďaka svojej nedráždivosti je vhodný pre citlivú alebo na alergie trpiacu pleť.

Cetearyl Glucoside

Hydratuje, neucpáva póry a je vhodný aj pre najcitlivejšiu pokožku. Slúži ako nosič aktívnych látok a urýchľuje prienik vrstvami kože.

Disodium Adenosine Triphosphate

Ovplyvňuje hydratáciu pokožky a podporuje obnovu všetkých buniek v organizme.

Glycerin

Zvlhčovadlo na seba viaže vodu a zanecháva tak pleť hebkú a pružnú.

Glyceryl Stearates

Mastná kyselina a alkohol prirodzene sa vyskytujúci v ľudskom tele. Vyhladzuje pokožku, stabilizuje látky a ochranou proti voľným radikálom bráni predčasnému stárnutiu buniek pleti.

Methylpropanediol

Uľahčuje prienik hlavných aktívnych zložiek do kože.

Phenoxyethanol

Má antibakteriálny účinok a predlžuje životnosť krému.

Phenylpropanol

Konzervačná látka, ktorá nedráždi pokožku a pomáha jej hydratácii. Udržuje stále zafarbenie krému. Maskuje prípadný nepríjemný zápach výrobku a napomáha hydratovať pokožku.

Propanediol

Rozpúšťadlo, ktoré zvyšuje tekutosť krému.

Propylene Glycol

Rovnako ako glycerol priťahuje vodu, zabraňuje vyschnutiu krému a slúži ako konzervačná látka. V tele sa metabolizuje na kyselinu mliečnu a ďalej na vodu a oxid uhličitý.

Sodium Hydroxide

Hydroxid sodný reguluje optimálnu hodnotu pH.

Sorbitan Olivate

Zaisťuje ľahkú roztierateľnosť a podporuje hydratáciu pokožky.

 

 Dostatok spánku je pre krásnu pleť nevyhnutný. Podporte telo v boji proti vráskam a starajte o pleť vhodnou kozmetikou bez škodlivých parabénov.

Nočný krém kúpite v našom e-shope.