Urýchlite regeneráciu pokožky so Skin Restore sérom

V určitých momentoch podrobujeme pleť zákrokom, s ktorými sa telo musí vyrovnať. V kozmetickom odbore môže ísť o mezoterapeutické ošetrenie. V osobnom živote potom napríklad o holenie, pri ktorom môžeme pokožku podráždiť. Skin Restore Serum v týchto prípadoch pokožke rýchlo pomôže. 

 

Rankám, začervenaniu po depilácii alebo popraskaniu pokožky sa občas nevyhneme. V takýchto situáciách treba pokožke dodať látky, ktoré jej pomôžu zregenerovať. To neplatí len pre každodennú rutinu, ale aj pre určité kozmetické zákroky, ktoré s funkciou obnovy kože priamo pracujú.

Z týchto dôvodov a na popud kozmetičiek sme vyvinuli Skin Restore Serum, ktoré okrem doplnenia záverečného ošetrenia mezoterapeutickej procedúry pomáha aj v ostatných prípadoch, kedy je potrebné pokožku zregenerovať.

Mezoterapia a reakcia pleti na mikroihličky

Mezoterapia využíva schopnosť regenerácie kože. Ihličky vytvárajú na pokožke miniatúrne kanáliky. Koža na tieto mikrotraumy reaguje vyplavovaním rastových faktorov, ktoré:

  • podporujú produkciu kolagénu
  • a stimulujú tvorbu nových kožných buniek.
  • Pleť je vo výsledku jemnejšia, pružnejšia a hebkejšia.

 

Pomocou mezoterapie odporúčame zapracovávať špeciálne séra NAFIGATE, ktorých efekt je vďaka procedúre účinnejší. Prečítajte si článok o tom, ako si neinvazívna mezoterapia dermapenom rozumie so šetrnou kozmetikou.

Pleť bežne reaguje na mezoterapiu začervenaním. V priebehu niekoľkých hodín po zákroku totiž pleť intenzívne pracuje na obnove tkanív. Ponúka sa preto, aby sme telu po mezoterapii s regeneráciou pomohli.

 Po mezoterapii

Skin Restore Serum podporí regeneráciu pleti napríklad v týchto prípadoch.

 

Ako sa starať o pleť po procedúre 

Ihneď po zákrokoch môže pleť vykazovať niekoľko reakcií, medzi ktoré patrí

  • začervenanie,
  • pocit suchosti
  • a narušenie kožnej bariéry.

 

Hoci môžu byť tieto reakcie nepriaznivé, iba potvrdzujú, že pokožka pracuje na svojej obnove. Skin Restore Serum pleti dodá látky, ktoré túto regeneráciu posilnia, a tiež

  • zlepšia jej elasticitu,
  • urýchlia tvorbu kolagénu
  • a posilnia kožnú bariéru.

 

Obrázek4 Taurín získal svoje meno podľa zvieraťa, z ktorého tkanív bol pôvodne získavaný - býka. Sérum obsahuje jeho syntetickú formu.

 

Taurín a ženšen posilnia pokožku

Aminokyselina taurín je prirodzenou súčasťou ľudského tela. Na pokožku pôsobí ochrannými a stabilizačnými účinkami. Nachádza sa v druhej najvrchnejšej vrstve kože, kde udržiava stabilné množstvo vody v bunkách a ich okolí. Vďaka tomu predlžuje ich životnosť a chráni pokožku pred vysúšaním a lúpaním.

Ak taurín pokožke dodáme pomocou séra, urýchli jej regeneračný systém a posilní kožné bunky. Účinky taurínu podporuje sibírsky ženšen, ktorý navyše pomáha pokožke lepšie odolávať stresovým situáciám a nepriaznivým vonkajším vplyvom.

Obrázek5

Ženšen je adaptogén, čo znamená, že patrí medzi rastliny, ktoré stabilizujú a podporujú metabolizmus a zvyšujú odolnosť organizmu voči stresu bez vedľajších nepriaznivých účinkov.

 

Na šetrnej hydratácii sa podieľa niekoľko látok

Pri regenerácii pleti hrá neoddeliteľnú súčasť voda. Vysušená pokožka viac svrbí, produkuje väčšie množstvo mazu a ľahko sa podráždi. Sérum obsahuje množstvo látok, ktoré pokožku hydratujú a pomáhajú udržať vysoký podiel vody v pokožke.

Hlavnou hydratačnou látkou Skin Restore séra je kyselina hyalurónová. Jej funkciu ďalej doplňuje: 

  • glycerín,
  • extrakt z červenej riasy,
  • pollulan
  • a výťažok z chmeľových šišiek, ktorý je účinný najmä pre zrelú pleť.

 

Chmeľové šištičky navyše bránia rozkladu kolagénu a upokojujú pokožku.

 

Zelené riasy vypínajú a spevňujú pleť

Pre rýchlu regeneráciu pokožky je nutná správna funkcia buniek. O tú sa postará kvas zo zelenej riasy Chlorella Vulgaris a živiny z lupiny bielej. Prírodná zmes podporí tvorbu proteínov, ktoré zodpovedajú za priľnavosť a pohyb buniek v pokožke. Tak urýchľujú presun buniek do miest, kde to pokožka v daný moment najviac potrebuje a napravujú nedokonalosti.

Súčasťou séra je aj zmes aktívnych látok Pepha-Tight, ktorá pomocou extraktu z morskej riasy Nannochloropsis Oculata a polysacharidu pollulanu pokožku vypína a dlhodobo spevňuje. Látka stimuluje syntézu kolagénu, ktorý je dôležitý pre hebký a pružný vzhľad pleti.

Z procedúry dermapenom vrátane aplikácie Skin Restore séra kozmetičky preškolíme za dopoludnie. Stačí sa prihlásiť na jeden z našich seminárov, ktoré organizujeme po celej Českej a Slovenskej republike.

Obrázek6

Sérum odporúčame pre mužov aj ženy od veku 25 rokov na všetky typy pleti vrátane citlivej.

 

Ďalšie aktívne a pomocné látky

Aqua

Voda, pôsobí ako rozpúšťadlo.

C13-15 Alkane

Uhľovodík z cukrovej trstiny. Zmäkčuje konzistenciu produktu, tak uľahčuje jeho rozotieranie. 

Sodium Benzoate

Konzervant. Zabraňuje množeniu húb a baktérií.

Potassium Sorbate

Sorban draselný pôsobí proti plesniam, hubám a kvasinkám.

Caprylyl glycol

Látka podporujúca protimikróbne a stabilizačné účinky.

Phenylpropanol

Konzervant prírodného pôvodu.

Sorbic Acid

Konzervant. Chráni produkt proti baktériám.

Benzoic acid

Konzervant. Predlžuje životnosť prípravku.

Coco-Caprylate / Caprate

Výťažok z kokosového oleja. Zaisťuje optimálnu hydratáciu kože a zlepšuje roztierateľnosť produktu.

Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer

Látka stabilizujúca textúru a hustotu prípravku.

Helianthus Annuus Seed Oil

Slnečnicový olej dodáva pleti vitamín E a betakarotén. Chráni tak pokožku proti voľným radikálom. Je tiež bohatý na cenné nasýtené mastné kyseliny.

Tocopherol

Forma vitamínu E. Znižuje množstvo voľných radikálov a posilňuje obranyschopnosť kožnej bariéry.

Ethyl Ferulate

Antioxidant. Chráni pleť pred voľnými radikálmi a žiarením z elektronických prístrojov.

Panthenol

Alkoholový analóg kyseliny pantoténovej, ktorý má hydratačné, regeneračné a upokojujúce účinky.

Sodium Hydroxide

Hydroxid sodný reguluje optimálnu hodnotu pH.

 

Ako prebieha vaša procedúra po mezoterapeutickom zákroku? Napíšte nám na Facebook alebo do našej špecializovanej skupiny.