STARNÚCI PROCES PLETI - 3. SERIÁL

V tomto poslednom diele o starnúcej pleti sa zameriame na to, ako zredukovať príznaky starnutia a ako sa vyhnúť predčasným vráskam.

 

Prečítajte si 1. seriál

Prečítajte si 2. seriál

 

PESTRÁ STRAVA

V predošlom diele o starnúcej pleti sme spomenuli antioxidanty, ktoré bojujú proti voľným radikálom a udržujú nielen pleť, ale aj celý organizmus vo svoje najlepšej zdravotnej kondícii. Najznámejšie antioxidanty ako vitamín C alebo koenzým Q10 udržujú pokožku pružnú a mladú. Tieto antioxidanty sa prijímajú ako z potravy, tak aj vo forme krémov či sér. Vitamín C stimuluje produkciu kolagénu a rozjasňuje celkový tón pleti. Ovocie a zelenina, ktorá je farebne výrazná a pestrá, obsahuje vo väčšine prípadov najvyšší obsah antioxidantov. Tu sa radia napr. granátové jablká, bobuľové ovocie a pod.

 

ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ ŠTÝL

Okrem stravy má taktiež pohyb zásadný vplyv na vzhľad pokožky. Dostatok pohybu, obmedzenie alkoholu a fajčenia sú kľúčovými faktormi pre udržanie mlado a sviežo vyzerajúcu kože, nielen na tvári. Ak máte stresujúce zamestnanie alebo často trpíte stresom, joga alebo meditačné cvičenia pomôžu navodiť pokoj a zmierniť stres.

 

KOZMETIKA A HYGIENA

Ak sa staráme o telo zvnútra, potom bude vonkajšia starostlivosť o pokožku finálnom krokom k dosiahnutiu krásnej pleti. Dôkladná starostlivosť o pleť pomôže zamedziť a zamaskovať vrásky alebo únavu, a preto je dôležité dodržiavať tri kroky v starostlivosti o pleť: čistenie, starostlivosť o pleť a ochrana proti UV žiareniu.

Čistite pleť 2-krát denne, ráno a večer, umývacím prostriedkom pre Váš typ pleti. Čistením odstránite odumreté kožné bunky, make-up, nečistoty z vonkajšieho okolia a kožný maz. Starostlivosť o pleť ako sú séra, krémy alebo pleťové vody hydratujú pleť, dodávajú jej potrebné živiny a vlahu. Posledný krok v starostlivosti o pleť, slnečná ochrana, je priamou prevenciou vzniku predčasných vrások a pigmentových škvŕn. Vyberajte také krémy s označením SPF, ktoré majú minimálnu hodnotu 15. Ak sa potíte alebo športujete, nanášajte ochranný krém každé 2 hodiny.