8 tipov ako zabrániť vzniku vrások, keď teploty klesnú pod 5 stupňov

Ste zababušená v zimnom kabáte, ruky si zahrievate o téglik s vareným vínom a do líc vás štípe mráz. Zima je konečne tu. Vaša pleť sa z toho ale toľko neraduje. Akonáhle totiž teplota klesne pod 5 stupňov, riziko vzniku vrások sa zvyšuje. Mazové žľazy spomaľujú svoju činnosť a koža je vysušenejšia.

zima

Ako to urobiť, aby vaša tvár za huňatým šálom neutrpela zbytočne veľa zásahov od ľadového počasia? Zatočte s niektorými zlozvykmi, ktorými nevedomky našej pokožke ubližujeme.

 

Dermis tam, kde vznikajú vrásky

 

 

1. Obmedzte dlhé teplé kúpele

Poznáte ten neopísateľný pocit blaha, keď prídete domov a doprajete si dlhú teplú sprchu alebo horúci kúpeľ. Báječne si síce otvoríte póry, ale zároveň kožu výrazne vysušujete. V zime si netvorí tak rýchlo ochrannú vrstvu a je nutné ju viac zvlhčovať.

Snažte sa skrátiť horúce kúpeľňové seansy na minimum alebo si ich nedopriavať tak často. Nahraďte ich trebárs relaxáciou pri masáži alebo aromaterapiou.

 

2. Preč s hryzavými svetrami

V zimnom počasí dostáva vaša koža veľa zásahov, s ktorými sa musí vysporiadať. Nepreťažujte ju preto vyrovnávaním sa s ďalším nepohodlím. Hoci zbožňujete ten pocit, keď sa celá zababušíte do svetra načuchraného tak, že sa v ňom skoro stratíte, pre vašu pokožku môže byť kontakt s vlnou alebo umelými vláknami stresujúci.

Riešením je vhodné vrstvenie oblečenia. Ako prvú vrstvu zvoľte pohodlnú, pokožku nedráždiacu, bavlnu a obľúbený sveter nech robí parádu, ale nesvrbí kožu.

Pokúste sa tiež obmedziť používanie zmäkčovadiel a aviváží, ktoré môžu citlivú kožu v zime viac dráždiť.

 

3. Upokojte pokožku dostatkom vlhkosti

Prechody z chladného zimného počasia do prekúrených miestností so suchým vzduchom môžu potrápiť nielen dýchacie cesty, ale aj vašu pokožku. Zaobstarajte si do miestností zvlhčovač vzduchu a uvidíte, ako vám bude pleť zase žiariť.

Využiť môžete aj obyčajný rozprašovač na kvety alebo postavte na radiátor misku s vodou.

 

4. Šál a rukavice nielen do zimnej čľapkanice

Keď je vaša koža vystavená chladnému vzduchu, vznikajú na nej voľným okom neviditeľné trhlinky. Mierne sčervená, je suchá a poničená. Ak je to možné, noste v chladnom počasí rukavice a šál a udržujte pokožku v teple.

 obr. 1 zima a pleť

5. Vaša koža nie je múr obliehaného hradu, dovoľte jej dýchať

V zime s obľubou siahneme po silných hutných krémoch, ktoré pokožku síce dokonale ochránia pred okolitými vplyvmi, ale už nerešpektujú jej potreby. Ak totiž kožu potriete nepreniknuteľnou vrstvou krému, znemožníte už tak zimou vyprahnutej pokožke voľne dýchať a zvlhčovať sa.

Vyhýbajte sa preto balzamom a krémom s minerálnymi olejmi.

 

6. Obmedzte peeling

Pre zimou vyčerpanú kožu je peeling veľký zásah, obmedzte ho preto v zime na minimum. Starú kožu môžete odstrániť jemnou masážou končekmi prstov. Uvidíte, že sa pri nej budete cítiť úžasne.

 

7. Športom ku krásnej pleti

Je jedno, či sa budete preťahovať doma, zabeháte si alebo sa s kamarátkou vydáte do tanečného štúdia. Vďaka zvýšenému prietoku krvi sa koža krásne napne a pomôže vám s vyhladením vrások.

Zo športu môžete urobiť aj príjemnú chvíľku s partnerom. Na internete si nájdite on-line kurzy balančnej acro-jogy alebo si vzájomne dávajte výzvy pri posilňovaní a preťahovaní.

 

8. Správna kozmetika je základ

NAFIGATE Kyselina Hyalurónová pôsobí vďaka veľkým i malým molekulám nielen na povrchu, ale dostáva sa aj do hlbších vrstiev kože. Pomáha udržiavať pleť sviežu a vypnutú aj v náročných zimných mesiacoch.

Z vedeckých výskumov vyplýva, že molekuly s nízkou molekulovou hmotnosťou sú navyše biologicky aktívne. Preto má okrem okamžitého účinku NAFIGATE kozmetika aj účinok dlhodobý.

Viac o používaní kozmetiky v zime si prečítajte v článku Starostlivosť o pleť v zimných mesiacoch.

Novinky a ďalšie rady sledujte na našom Facebooku.

 

Ako NAFIGATE Kyselina Hyalurónová pôsobí? 

0br. 3 8 tipů - kopie

Molekuly kyseliny hyalurónovej majú rôzne vlastnosti