Kyselina hyalurónová má svoje riziká. Vy sa im ale hravo vyhnete

Je to neprirodzené a nebezpečné! Možno ste podobné mýty o kyseline hyalurónovej tiež počuli. Kyselina hyalurónová je telu vlastná látka, niektoré riziká sú s jej používaním napriek tomu spojené. Prečítajte si aké a ako sa im úplne vyhnúť.

Obr Ha má rizika (2)

Kyselina hyalurónová je látka, ktorá sa v našom tele bežne nachádza a viaže sa na kolagén a elastín. Práve vďaka tomuto vzťahu sú naše kĺby ohybné a pleť pružná. S pribúdajúcimi rokmi ale kyseliny ubúda a o slovo sa hlási gravitácia.

Pleť už nie je natoľko pevná a pomaly sa prevesuje. Vznikajú tak nielen vrásky, ale napríklad aj nepopulárne "buldočie tváričky". Kyselinu hyalurónovú ide našťastie vyrobiť a telu naspäť dodať. Možností je hneď niekoľko.

 Jak dodat tělu kyselinu hyaluronovou

Injekcie majú svoje riziká

Pri invazívnej aplikácii kyseliny hyalurónovej sa injekciou vstrekne malé množstvo gélu do vrásky a tá sa tak zvnútra vyrovná. Gély sú rôzne, výsledky zákroku sa tak môžu líšiť.

Väčšinou stačia 4 vpichy, zákrok by ale kvôli znalosti anatómie mal vždy vykonávať lekár. Inak hrozí, že sa výplň dostane tam, kam nemá. Prítomnosť lekára je tiež dôležitá pre prípad, že by došlo ku komplikáciám.

Alergické reakcie nie sú v prípade telu vlastnej kyseliny hyalurónovej príliš časté, môžu sa ale objaviť bolesti a opuchy v mieste vpichu alebo horúčky. Ak trpíte na opary, môžu sa vám objaviť pri aplikácii látky nad hornou perou.

Medzi zriedkavé vedľajšie účinky injekčnej aplikácie patrí tiež Tyndallov jav, pri ktorom koža stratí svoju prirodzenú farbu a zmodrá.

 

Kyselina hyalurónová je bezpečnejšia než botox, prečo ale riskovať?

Aj napriek vyššie spomínaným komplikáciám je kyselina hyalurónová bezpečnejšia a prirodzenejšia než známe botoxové injekcie. Už preto, že po aplikácii nehrozí, že by vám nefungovali mimické svaly.

Pokiaľ invazívne metódy nie sú nič pre vás, kyselinu hyalurónovú môžete pleti dodávať i zvonka. Úplne bez rizika, len si musíte vybrať správny prípravok.

Obr Ha má rizika (3)

Injekcie vždy znamenajú riziko. Našťastie nie sú treba.

Nie je kyselina ako kyselina

Bežne sú molekuly kyseliny hyalurónovej príliš veľké, pleť ich preto nedokáže absorbovať. Pleť je teda na pohľad aj na dotyk krásne vláčna, hydratácia ale neprenikne až do dermis (druhej vrstvy kože, kde vznikajú vrásky).

My sme ale vyvinuli 100% čistú NAFIGATE kyselinu hyalurónovú, ktorá kombinuje malé i veľké molekuly. Veľké tak zostávajú na povrchu, kde pokožku hydratujú a vyhladzujú drobné nerovnosti. Malé molekuly zatiaľ prenikajú až do dermis, kde obnovujú, hydratujú a vyživujú bunky, čím redukujú aj tie najhlbšie vrásky a navracajú pokožke prirodzenú pružnosť.

Vyskúšajte bezpečné NAFIGATE Anti-Aging sérum kyseliny hyalurónovej. Neriskujte tak ani tie najmenšie komplikácie spojené s kyselinou hyalurónovou.

Správna starostlivosť je len jedna z vecí, ktoré môžete pre svoju pleť urobiť každý deň. Ďalšie tipy a rady nájdete na našom Facebooku.