Kyselina hyalurónová nielen pre dokonalú pleť. Predstavujeme ďalšie využitie obľúbenej hydratačnej látky

alternativni_ha4

 

Všetci dnes vieme, že kyselina hyalurónová je skvelým doplnkom kozmetickej rutiny, a to najmä vďaka svojim intenzívnym hydratačným schopnostiam. Pomôže však aj v iných prípadoch - takých, kedy pokožka čelí vážnejším problémom.

Kyselina hyalurónová je odjakživa súčasťou ľudského tela. Tvorí tu jednu z najdôležitejších častí medzibunkovej hmoty a má hneď niekoľko funkcií:

  • zaisťuje pevnosť spojivového tkaniva,
  • zodpovedá za správny pohyb kĺbov
  • a vďaka vysokej odolnosti voči vonkajšiemu tlaku zachováva pružnosť pleti.

 

Zistite, v ktorých častiach tela pomáha kyselina hyalurónová najviac.

Vďaka hydratačným schopnostiam je dnes kyselina hyalurónová neodmysliteľnou súčasťou kozmetiky. Neinvazívne nám však môže pomôcť aj v prípadoch, keď nejde len o krásu.

Vznik jaziev

Po poranení kože dochádza k narušeniu tkaniva. Aby telo pokožku zacelilo, začne v mieste poškodenia vytvárať väčšie množstvo kolagénu. Tvorí sa však rýchlejšie, než ho bunky stačia rozkladať, tak dochádza k jeho hromadeniu na povrchu .. Tak vznikajú viditeľné jazvy.

Kyselina hyalurónová pozitívne ovplyvňuje proces hojenia, udržuje poranené miesto hydratované a podporuje prirodzenú obnovu kožných buniek. Vďaka tomu dochádza k regulovanejšej tvorbe kolagénu. Vďaka tomu sa viditeľnosť jaziev zmierni.

CHCEM KÚPIŤ

AletrnaHA2

Kyselina hyalurónová urýchli hojenie pleti i po tetovaní.

 

Popáleniny od slnka

Keďže je proces hojenia jaziev podobný ako u spálenín, kyselina hyalurónová pomôže aj v prípadoch, keď to preženieme so slnkom.

Séra a krémy s kyselinou hyalurónovou navyše uzatvárajú vlhkosť v pokožke a zabraňujú úniku vody v miestach, kde je koža podráždená. Aplikáciou kyseliny hyalurónovej na podráždené miesta sa tak spálenín zbavíte rýchlejšie.

Vždy sa snažte o svoju pokožku starať tak, aby ste žiadne popáleniny riešiť nemuseli. Slnko je okrem spálenín tiež príčinou kožných chorôb a urýchľuje proces starnutia pokožky .

Pozrite sa na nášho sprievodcu opaľovaním.

 

CHCEM KÚPIŤ

Odreniny a ranky

 

Okrem regulácie hromadenia kolagénu a rozkladu kolagénových vlákien dokáže kyselina hyalurónová tiež urýchliť pohyb a tvorbu buniek, ktoré udržujú správnu štruktúry pokožky. Ide o takzvané keratinocyty a fibroblasty. Kyselina hyalurónová preto urýchli hojenie:

  • menších raniek,
  • odrenín,
  • opuchov,
  • i akné.

 

AletrnaHA3

V boji proti akné významne pomáha aj kyselina salicylová, ktorá je súčasťou hydratačného séra s kyselinou hyalurónovou - Hyaluron Essential.

Hojenie urýchlia aj rastové faktory

Rastové faktory podporujú rast buniek, a preto urýchľujú obnovu tkanív. Vďaka tomu pomáhajú pri náprave štruktúry pokožky aj počas hojenia oparu na perách.

Rastové faktory sú súčasťou peptidového séra, ktoré navyše disponuje 3 % kyseliny hyalurónovej.

 

Mezi najobľúbenejšie séra s kyselinou hyalurónovou patrí Hyaluron Essential a Hyaluron Peptide Serum

Raz sme mali zákazníčku, ktorá bola tak nadšená z používania kyseliny hyalurónovej, že ju začala aplikovať aj na jazvu svojho psíka. Mali sme radosť, že to psíkovi tiež pomohlo.“

 Ondřej Mynář; CEO NAFIGATE Cosmetics

Siahli ste po kyseline hyalurónovej aj v iných prípadoch ako počas kozmetickej starostlivosti o pleť? Napíšte nám na facebooku.

 

CHCEM KÚPIŤ