5 tipov pre nastávajúce babičky, ktoré sa cítia mlado

V prvej chvíli si to človek ani neuvedomí. Keď vám syn alebo dcéra oznámia šťastnú novinu, myslíte len na to, aby bolo bábätko zdravé. Užívate si veľkú radosť, ale potom vás začne napádať: "no áno, veď ja budem babička. To už som asi vážne stará.”

obr. 0 babičky

Prvé vnúča neznamená, že je najvyšší čas nasadiť dôchodcovské papuče a zostať pekne doma pred televízorom. Je to naopak impulz začať o seba viac dbať - aby vám to s kočíkom pristalo a bolo vám dobre. Ako na to?  

 

1) Dbajte na spánok

Vek je len číslo, dôležité je, ako sa cítite. Ale keď na vás pri pohľade do zrkadla vykukne unavená žena s kruhmi pod očami, dobrý pocit vám to nedodá. Jedným z dôležitých faktorov mladistvého vzhľadu je kvalitný spánok. Nemusíte nutne spať 8 hodín denne - spánkové potreby sú veľmi individuálne. Niekto potrebuje 9 hodín, inému stačí 6. Vyhraďte si na spánok čas a načúvajte svojmu telu.

Pri kvalitnom spánku má vaša pleť jedinečnú možnosť regenerovať. V tele sa totiž produkuje hormón melatonín a rastový hormón, ktoré majú antioxidačné účinky a hoja telo.

obr. 1 babičky

 Ako mať dostatok energie na prácu i na svoje vnúča? Nezanedbávajte spánok.

 2) Starajte sa o svoju pleť

Cez nánosy líčidiel zvyčajne správna cesta nevedie. S mladistvým vzhľadom pleti vám pomôžu overené make-up triky, ale základom je kvalitná starostlivosť.

každý den před spaním se odličte (2)

Odlíčenie, dodanie aktívnych látok i ochrana. Dodržujte všetky kroky v starostlivosti o vašu pleť.

 

Ošetrujúce prípravky aj so správnym postupom nájdete v balíčku starostlivosti o pleť 40+.  

 

3) Urobte si čas na pohyb

Ako rýchlo prísť na iné myšlienky a zlepšiť prekrvenie tela? Nezanedbávajte pohyb. Existuje milión vecí, ktoré práve teraz neznesú odklad - byť dlhšie v práci a všetko dorobiť, vyžehliť, nakúpiť. Lenže vaše telo a myseľ oveľa viac ocenia hodinovú vychádzku alebo cvičenie s kamarátkou. Nemusíte zrovna päťkrát týždenne do fitka alebo na celodenný vysokohorský pochod. Zmysel majú aj malé veci:

  • miesto výťahu si vyberte schody,
  • choďte z práce pešky
  • alebo sa ponaťahujtevečer pred televíziou.

 

Na svoje si prídu aj tí, ktorí neradi behajú alebo majú pocit, že už skúsili všetko a nič ich nebavilo. Poznáte tieto netradičné pohybové aktivity?

obr. 3 babičky

Poriadna vychádzka s kočíkom je perfektná pohybová aktivita, ktorú ocení aj mamička vašich vnúčat.

 4) Dbajte na jedálniček

Nedostatok kolagénu - to je, o čo tu ide. Kolagén totiž tvorí až 70% kože a s vekom jeho množstvo klesá. Zníženie sa prejavujem práve na koži - prirodzená elasticita sa stráca a koža ochabuje. Produkciu kolagénu podporíte zaradením vitamínu C a omega-3 mastných kyselín do jedálnička. Nájdete ich napríklad v: rybách, orieškoch či morčacom mäse.

 

5) Nájdite si čas na seba

Vyraziť si s kamarátkou na výstavu, kozmetiku alebo na prechádzku so psom má blahodarné účinky. Vypadnete zo všedného kolobehu, porozprávate sa o svojich radostiach i starostiach a trebárs sa aj potešíte milým komplimentom. Starajte sa o seba - dobrý pocit zo seba samej dodá sebavedomie a úsmev vám pomôže ku kráse a žiarivej tvári.

obr. 4 babičky

Voľné sobotné popoludnie? Hurá do lesa!

Ako si udržujete mladistvý vzhľad vy? Podeľte sa o svoje tipy s ostatnými na Facebooku.