Vysvetľujeme, čo sa deje s vašou pleťou po aplikácii kyseliny hyalurónovej

Hovorí sa o nej ako o zázraku. A nie nadarmo. Účinky kyseliny hyalurónovej uvidíte na pokožke takmer okamžite. A keď ju používate pravidelne, pomáhate svojej pleti fungovať na plné otáčky a tým vrásky nielen redukujete, ale tiež im predchádzate. Kyselina hyalurónová je prirodzenou súčasťou ľudského tela - priemerne jej telo obsahuje asi 15 gramov, pričom každý deň sa tretina obnovuje. S pribúdajúcim vekom sa jej obsah znižuje a nás začína trápiť

  • ochabnutá pleť
  • horší zrak
  • a bolestivé kĺby.

Sviežu pleť dosiahneme pri použití kozmetických prípravkov s touto látkou. Ako už to ale s kozmetikou býva, aby boli jej výsledky vidieť, musíte ju aplikovať dlhodobo a pravidelne. Ako je teda možné, že účinky kozmetiky s kyselinou hyalurónovou na pleti vidíme už za pár dní či týždňov a zároveň funguje i dlhodobo?  

Stačí jedno použitie a cítite rozdiel

Vyživená a vypnutá pleť, menej vrások - na prvý pohľad. To sú len niektoré z účinkov kyseliny hyalurónovej. Rýchly efekt kyseliny hyalurónovej spočíva v jej schopnosti viazať na seba vodu. Jeden gram kyseliny hyalurónovej na seba pritom dokáže naviazať až 6 litrov vody. Vďaka tejto vlastnosti sa pleť okamžite vypne a vyhladí vrásky. A svoju rolu hrá i veľkosť molekúl. Prípravky NAFIGATE obsahujú:

  • malé molekulyMini HATM a Oligo HA molekuly
  • iväčšie molekuly klasickej kozmetickej

 

Malé molekuly prenikajú hlboko do pleti, kde na seba naviažu vodu. Veľké molekuly, ktoré sa nevstrebajú, vytvoria na pokožke ochranný film a podporia funkciu kožnej bariéry.

+ (31)

Keď kozmetika obsahuje dve veľkosti molekúl kyseliny hyalurónovej, pôsobí hlboko vnútri pleti i na jej povrchu.

NÁŠ TIP: Ak sa chcete presvedčiť o okamžitom fungovaní kyseliny hyalurónovej, vyskúšajte patentovanú podočnú masku Nano Eye Lift s nanovláknami, na ktorej pozitívnych účinkoch sa zhoduje 90% používateliek.  

Dlhodobé používanie prospieva pleti

Ako pleť starne, stráca schopnosť obnovovať kyselinu hyalurónovú, a preto sa v nej tvoria vrásky a ochabujú kontúry tváre. Ak začneme pleti dodávať kyselinu hyalurónovú v podobe krémov a sér, podporíme nielen okamžité vyhladenie vrások, ale aj biologickú aktivitu vnútri kože. A účinok uvidíme pri pravidelnej aplikácii už po mesiaci až dvoch. Dlhodobým používaním prípravkov s kyselinou hyalurónovou:

  • vyrovnáte ochabnutú medzibunkovú hmotu, čím sa postupne vyplnia vrásky,
  • podporíte gény pre tvorbu keratinocytov a medzibunkových štruktúr,
  • zvýšite syntézu kolagénu
  • a zlepšíte schopnosť pleti bojovať s voľnými radikálmi.

 

Celkovo zlepšíte stav svojej pleti – jednoducho jej dodáte prirodzenú látku, o ktorú vplyvom starnutia kože prichádza.

obr. 2 efekt HA

K dlhodobej starostlivosti o pleť pod taktovkou kyseliny hyalurónovej využívajte krémy a séra. Vďaka nim oddialite pocit starnutia a dodáte pleti pružnosť, ktorú prirodzene stráca.

  NÁŠ TIP: Ak chcete svoju pleť rozmaznávať dlhodobo a pravidelne jej dodávať podporu v podobe kyseliny hyalurónovej, vyskúšajte prípravky NAFIGATE. Aký je medzi krémom a sérom rozdiel zistíte v článku.  

Nehrozí pleti jojo efekt?

O kyseline hyalurónovej môžeme v tomto svetle premýšľať ako o vitamínoch. Ak máme ich nedostatok a začneme ich do tela doplňovať, pravdepodobne sa začneme cítiť lepšie. Akonáhle prestaneme, postupne sa prvotné ťažkosti vrátia. Nehrozí však, že by sa výrazne zhoršili alebo sa znásobili.

S kyselinou hyalurónovou a pleťou je to rovnaké. Ak začne množstvo kyseliny v tele ubúdať, môžeme ho doplniť zvonku pomocou krému či séra. Posilníme tým mechanizmy obnovy pleti a spozorujeme jej zlepšenie. Akonáhle s aplikáciou prestaneme, všimneme si po čase opätovné zhoršenie vrások spôsobené poklesom množstva kyseliny hyalurónovej a zníženú syntézu kolagénu.

Aplikáciou kozmetiky oddialime prirodzený proces starnutia pleti, nemusíme sa však obávať, že by sa stav kože zhoršil viac, než by tomu bolo bez zásahu kozmetiky.

Používate kyselinu hyalurónovú? Napíšte nám svoje skúsenosti na Facebooku.