Ako pôsobí kyselina hyalurónová na vašu pleť?

O zázračných účinkoch kyseliny hyalurónovej (HA) ste už iste počuli. Pri pravidelnom používaní tejto látky svoju pleť nielen dokonale hydratujete, ale tiež predchádzate vzniku vrások, ktoré sa s pribúdajúcim vekom objavujú čím ďalej, tým viac.

HAefekt

 

Kyselina hyalurónová je telu vlastná látka. V našom tele je jej asi 15 gramov a priebežne sa obnovuje. Časom sa však množstvo tejto látky v tele znižuje a začínajú nás bolieť kĺby, horšie vidíme a cítime, že naša pleť už nie je tak pružná ako predtým.

Pevnejšiu pleť si môžeme zaistiť aj v pokročilom veku používaním sér a krémov, ktoré obsahujú práve spomínanú kyselinu hyalurónovú. Rovnako, ako u všetkých ostatných kozmetických prípravkov je potreba aj tu pravidelné a dlhodobé používanie. Efekt je však vidieť už za pár dní a týždňov. Prezradíme vám, vďaka čomu to tak je.

Cítite zmenu už po prvej aplikácii

Redukcia vrások a hladšia pokožka nie sú jediné účinky, ktoré kyselina hyalurónová s našou pleťou dokáže.

Kyselina hyalurónová vie na seba viazať až 4x väčšie množstvo vody, ako sama váži a v tom spočíva jej kúzlo rýchleho pôsobenia.

Dôležité je však nielen jej množstvo v prípravku, ale aj veľkosť molekúl. Produkty od spoločnosti NAFIGATE Cosmetics obsahujú hneď 3 druhy:

  • Malé molekuly Mini HATM,
  • Oligo HA molekuly,
  • Cosmetics Grande HA.

 

Každá z nich má svoju funkciu. Malé molekuly s veľkosťou 3000 - 10 000 daltonov sa dostávajú do druhej vrstvy kože (dermis), kde odďaľujú vznik vrások a uľahčujú prienik ostatným aktívnym látkam z prípravku do pleti. Veľké molekuly pôsobia na povrchu pokožky a vytvárajú tu ochrannú vrstvu.

Ak kozmetika obsahuje viac veľkostí molekúl tejto látky, pôsobí tak na povrchu pleti, ako i hlboko vo vnútri.

nel

Podočná vyhladzujúca maska ​​Nano Eye Lift: jej účinky overil štátny zdravotný ústav

 ODPORÚČAME: Ak sa chcete sami presvedčiť o okamžitých účinkoch kyseliny hyalurónovej, vyskúšajte vyhladzujúcu podočnú masku Nano Eye Lift, ktorá vyhladzuje až 75% aj tých najhlbších vrások už po prvej aplikácii.

Dlhodobá starostlivosť o pleť

Zrelá pleť nedokáže tak rýchlo obnovovať kyselinu hyalurónovú a tým vznikajú vrásky a stráca sa pružnosť pleti. Používaním kozmetických produktov s kyselinou hyalurónovou získate okamžitý aj dlhodobý efekt. Pri pravidelnom používaní uvidíte zmeny už po 3 - 5 týždňoch.

Čoho si môžete na svojej pleti všimnúť?

  • zmiernia sa vám vrásky vďaka vyrovnaniu povädnutej medzibunkovej hmoty.
  • zvýši sa vám tvorba keratinocytov,
  • zvýši sa vám syntéza kolagénu
  • a vaša pleť bude odolnejšia voči voľným radikálom.

 

Vaša pleť bude pevnejšia, pružnejšia, a to len vďaka tomu, že jej dodáte látku, ktorá s pribúdajúcim vekom v tele ubúda.

ODPORÚČAME: Ideálnym pomocníkom je kombinácia sér a krémov, ktoré sa o vašu pleť dokonale postarajú. Vyskúšajte napríklad produkty od českej spoločnosti NAFIGATE Cosmetics.

 

Čo sa stane, keď prestanete prídavky s HA ​​používať?

Jojo efektu sa báť nemusíte! Keďže je kyselina hyalurónová telu vlastná, nemôže sa stať, že na ňu bude pleť časom "závislá". Pozrime sa na túto látku rovnako ako na vitamíny.

Ak máme vitamínov v tele málo, začneme ich dopĺňať. Akonáhle sa cítime lepšie prestaneme a po čase sa nám vrátia skoršie problémy. Nemôže sa však stať, že by sa problémy zhoršili alebo znásobili.

Kyselina hyalurónová funguje podobne. Akonáhle nám začne jej množstvo v pleti ubúdať, môžeme ho doplniť pomocou kozmetických prípravkov. Zlepšíme tak mechanizmy obnovy pleti a celkové jej zlepšenie. Akonáhle séra a krémy odložíme, po čase môžeme spozorovať hlbšie vrásky vďaka poklesu množstva kyseliny hyalurónovej v pleti.

Používaním kozmetických produktov oddialime proces starnutia pleti. Nemusíme si ale robiť starosti s tým, že by sa stav pleti zhoršil viac, než by tomu bolo bez aplikácie séra a krémov.