Testovaniu na zvieratách v Európskej únii odzvonilo

Často sa nás pýtate, či našu kozmetiku testujeme na zvieratách. Tak tu je odpoveď: netestujeme. Európska únia to totiž zakazuje. Ale to nie je jediný dôvod.

adult-biology-chemical-356040

Testovanie na zvieratách je v EU nelegálne už od roku 2009

Určite si všetci vybavíte nepekné obrázky z testovania kozmetiky a liečiv na zvieratách. Obeťami neľudského zaobchádzania sú zvyčajne potkany, myši, králiky, ale aj opice, ošípané a iné stvorenia.

Bojovníci za práva zvierat slávili veľký úspech, keď v roku 2009 Európska únia testy na nemých tvárach zakázala. A ešte väčší, keď v roku 2013 ukončila aj dovoz výrobkov testovaných na zvieratách.

S takýmito opatreniami súhlasíme. Dlhodobo sa usilujeme o to, aby NAFIGATE kozmetika bola čo najšetrnejšia a odrážala naše hodnoty.

obr 2

Našťastie možno vyrábať šetrnú kozmetiku aj bez testovania na zvieratách. Vieme o tom svoje.

Ani jedna látka, s ktorou pracujeme sa na zvieratách netestuje

V NAFIGATE môžeme s hrdosťou povedať, že ani jedna jediná látka, z ktorej vyrábame našu kozmetiku, žiadnym zvieratám neubližuje. A tak to chceme rozhodne aj do budúcna.

sunblock-1461397_1920

Svoje produkty testujeme a vyrábame s láskou k vám aj s láskou k zvieratám a prírode.

Ako teda testujeme našu kozmetiku?

Každý produkt najprv testujeme sami na sebe. Ďalej spolupracujeme s kozmetičkami, ktoré produkty skúšajú a vzorky ponúkajú i svojim klientkam. Vďaka tomuto postupu získame veľké množstvo skúseností a názorov. Akonáhle zaznamenáme akékoľvek ťažkosti, ide produkt späť do vývoja a zloženie upravujeme tak dlho, kým nie je všetko bez chybičky.

Akýkoľvek kozmetický prípravok musí tiež pred uvedením na trh prejsť bezpečnostnou skúškou. A až potom sa dostáva vycibrený produkt k vám. Len tak sa nám darí vyrábať kozmetiku, ktorá je šetrná k vašej pleti i prírode.