Starostlivosť o pleť 2/4: špecifická starostlivosť

Existuje starostlivosť a starostlivosť. Starostlivosť ako taká zahŕňa všetky kroky vrátane čistenia, hydratácie a ochrany pred slnkom.

Tri vyššie spomenuté kroky by mali byť súčasťou každej základnej starostlivosti. Teraz popíšeme fázu, kedy pokožke dodávame prísun živín, ktoré jej pomôžu zachovať svoju prirodzenú krásu alebo ju pomôžu od konkrétnych problémov.

Základné pravidlo: Začínajte od najľahšieho po najhutnejšie

Vyťažíte tak z prípravku čo najviac. Produkty s hutnejšou konzistenciou by mali prísť na záver, pretože najlepšie prenikajú do pokožky. Navyše zaistí, aby predošlé látky neunikli.

Kedy a akú starostlivosť si dopriať navyše

  • Antioxidanty obsahujú široké spektrum látok, ktoré ochránia pleť pred nepriaznivými vonkajšími vplyvmi. Prípravky s antioxidantmi majú obvykle najľahšiu konzistenciu. Preto ich aplikujte ihneď po čistení na vlhkú pokožku.
  • Prípravky na konkrétne problémy prídu na rad po čistení. Ich účinnosť je pri aplikácii na čistú pleť intenzívnejšia. V prípade akné ide najmä o kyselinu salicylovú a benzoylperoxid. To isté platí pre anti-agingové prípravky ako retinol, ktoré posilňujú kožné bunky a podporujú tvorbu kolagénu.

cestovani4

Antioxidačný olej kombinuje 6 prírodných olejov, ktoré sú bohatým zdrojom antioxidačných zložiek.

  • Vysoko koncentrované séra sa skladajú z malých molekúl, vďaka ktorým sa rýchlo vstrebávajú a prenikajú hlboko do pokožky. Väčšinou fungujú na vodnej báze a obsahujú vysoký podiel aktívnych látok, medzi ktoré patria antioxidanty, vitamíny, peptidy a ingrediencie na rozjasnenie pleti. Aplikujte po tonizácii.
  • Očné krémy majú obvykle ľahšiu konzistenciu ako bežné hydratačné krémy. Preto by mali prísť na rad po sérach a esenciách. Očný krém sa stará o okolie viečok, kde je pokožka oproti zvyšku tváre tenšia a citlivejšia. Pri aplikácii je nutné dávať pozor, aby ste kožu nenaťahovali a inak nedráždili. Malé množstvo radšej do pleti vklepte.

menopauza

Očné sérum obsahuje Revitalin PF – zmes prírodných látok obsahujúcich komplex aminokyselín a výťažok z húb kvasinkového typu. 

Čím starostlivosť ďalej doplniť

  • Masky: Receptúry a textúry pleťových masiek mimoriadne intenzívne. Každá maska ​​má iný účinok, preto sa hodí vždy na odlišný druh pleti.
  • Spot korekcie: Prípravky pre konkrétne problematické miesta aplikujte večer. – v čase regenerácie. Aplikujte pred použitím hydratačných prípravkov.
  • Peeling: Peeling odstraňuje staré, odumreté kožné bunky z povrchu pleti. Vďaka tomu zdokonaľuje štruktúru pokožky a umožní jej lepšie vstrebávať hydratáciu a séra