Starostlivosť o pleť 1/4: Čistenie

Dôkladné čistenie pleti je kľúčom k zdravej pokožke s priaznivým vzhľadom. Naša pokožka funguje ako bariéra pred neduhmi okolitého sveta, taktiež chráni náš organizmus pred chemikáliami, nečistotami a slnečným žiarením

Počas čistenia neodstraňujeme iba nečistoty, ale aj mikroorganizmy, ktoré narúšajú funkciu kožnej bariéry. Správne a dôkladné čistenie zanechá pokožku rozjasnenú s rovnomerným tónom. Čistenie preto vracia pokožku do stavu, v ktorom je najlepšie schopná prijímať aktívne látky. Zbavuje ju totiž mazu, nečistôt a odumretých kožných buniek, ktoré vstrebávanie znemožňujú.

Základné pravidlá

V prvom rade čistite pleť ráno aj večer. Najmä večerné čistenie je veľmi dôležité. Odstraňuje Make-up, slnečnú ochranu a nečistoty, s ktorými sme sa dostali cez deň do kontaktu. Zanedbávanie čistenia môže viesť k vyrážkam a urýchleniu starnutia pleti. 

Nepodceňujte čistotu. Do odličovania sa pustite vždy s dôkladne umytými rukami a novými tampónkami.

 

Za každú cenu sa vyhýbajte odličovacím obrúskom! Dráždi pokožku a často iba rozmažú nečistoty, make-up a maz po povrchu pleti. Vždy použite uterák na osušenie pleti pomocou jemného poklepávania. Pokožku nikdy agresívne netrite – môžete ju tak zbytočne podráždiť.

Správny postup

  1. Dôkladne si umyte ruky.
  2. Pretrepte odličovací olej a jemne ho krúživými pohybmi vmasírujte do pleti pomocou navhlčeného tampónu.
  3. Zbavte pleť prebytkov oleja a dočistite ju tonikom. Postupujte rovnakým spôsobom ako pri aplikácii oleja.
  4. Po dočistení pleť osušte suchým uterákom pomocou jemného poklepávania, alebo nechajte prípravky vstrebať.

Čistenie v dvoch krokoch

Dvojité čistenie zahŕňa dva druhy prípravkov na čistenie pleti. Prvý odstraňuje make-up a opaľovací krém, druhý čistí viac do hĺbky a zaisťuje, že odstráni zvyšky nečistôt.

Dvojité čistenie odporúčame najmä v prípadoch, keď je potrebné odstrániť hustú vrstvu make-upu.

Mastnejšej pleti vyhovie tonikum. Suchá pleť ocenia olej.

Príliš veľa čistenia?

Prehnané čistenie môže poškodiť kožnú bariéru a odstrániť maz pokožky, ktorý zachováva správnu štruktúru. Počas čítania je dôležité odstrániť nečistoty a uvoľniť póry, nie však zložky z hĺbky pokožky.

Kožná bariéra sa skladá z proteínu odumretých buniek, ktoré spájajú lipidy. Pokiaľ je pokožka po čistení vysušená a príliš vypnutá, znamená to, že jej chýbajú lipidy čo vedie k strate vody a podráždeniu.

Čistite pokožku s produktmi od NAFIGATE Cosmetics. Môžete si vybrať napríklad medzi odličovacím olejom, dočisťovacím tonikom a šetrným gélom.