Radíme, kedy je najvhodnejší čas použiť kyselinu hyalurónovú

Hydratácia je neodmysliteľnou súčasťou starostlivosti o pleť. Posilnenie kožnej bariéry je len jednou z výhod pravidelného dodávania vlhkosti. Bežne by sme mali pokožke dopriať hydratáciu dvakrát denne. Existujú však prípady, v ktorých pleť ocení dávku kyseliny hyalurónovej navyše.

HA

Prečo je hydratácia tak kľúčová? Pretože zachováva správnu funkciu povrchu pokožky. Vrchná vrstva chráni kožu pred škodlivými vplyvmi a uchováva vodu vnútri pleti.

Hydratačné prípravky ako kyselina hyalurónová dodajú pleti látky, ktoré zabezpečia, aby pleť predišla najčastejším neduhom:

  • oslabenej kožnej bariére,
  • ochabnutej a ovisnutej štruktúre pokožky,
  • vzniku známok starnutia
  • a podráždeniu.

 

V určitých prípadoch pleť čelí vyššiemu náporu vonkajšieho prostredia alebo sa rýchlejšie vysúša. Pomocou hydratovania môžeme pokožke v nepriaznivých podmienkach pomôcť. Vybrali sme tie najčastejšie.

 

Pri vzniku akné

Počas akné je pleť suchá a produkuje viac mazu, ktorý upcháva póry. Celý proces vedie k ešte intenzívnejšiemu vzniku nepríjemných pupienkov.

Ľahké gélové sérum kyseliny hyalurónovej s kyselinou salicylovou pokožke uľaví od akné bez toho, aby zapríčinilo nežiadúce účinky.

  • Kyselina hyalurónová uľaví pleti od vysúšania.
  • Kyselina salicylová vyčistí póry, a vďaka tomu predchádza vzniku akné.

 

Pred aplikáciou make-upu

Make-up je možno pravidelnou súčasťou vašej rannej rutiny, v ktorej by mala hydratácia  zohrávať dôležitú úlohu. V určitých prípadoch sa však môže stať, že svoje líčenie potrebujete upraviť. Aj v týchto prípadoch je vhodné začať hydratáciou. Pokožku tak zjemníte a líčenie bude jednoduchšie a v závere dokonalejšie.

HA1 

Líčenie aplikované na hladkej pokožke urobí väčší dojem. Aj k tomu dopomôže hydratácia.

 

Ihneď po sprche

Potom, čo dopadne posledná kvapka vody sa pokožka dostáva do priameho kontaktu so vzduchom. Táto náhla zmena sa prejaví rýchlejším vysúšaním kože.

V tejto dobe je však pokožka tiež pripravená pohltiť väčšie množstvo vlhkosti. Po osušení jemným poklepávaním pomocou uteráka preto ihneď aplikujte váš obľúbený hydratačný prípravok. Podobnú starostlivosť si doprajte aj po plávaní alebo opláchnutí tváre.

 

Tip: Upravte hydratačnú starostlivosť v zime

Zima dáva pleti zabrať, a to platí dvojnásobne počas Vianoc. Vetry, studené teploty a ostré slnečné lúče môžu zapríčiniť, že pokožka bude pôsobiť mdlo a popraská.

Ak bežne používate hydratačné oleje, nahraďte ich hustejším krémom s kyselinou hyalurónovou a ceramidmi, ktoré posilnia kožnú bariéru. Po aplikácii krému nevychádzajte ihneď ústrety mrazu. Môže totiž obsahovať vodu, ktorá si s nízkymi teplotami nerozumie.

 

HA2

Po sprche čo najrýchlejšie aplikujte hydratačný prípravok. Najlepšie do troch minút. Pleť bude pružnejšia a pevnejšia.

 

Pred a po lete

V lietadlách bežne prúdi suchý recyklovaný vzduch, ktorý - rovnako ako silná klimatizácia - intenzívne vysušuje pokožku. Ak vás čaká dlhý let, pleť pred ním odlíčte, a potom hydratujte. Druhý krok opakujte tiež ihneď po pristátí.

Pokiaľ chcete proti suchému vzduchu bojovať intenzívnejšie, vybavte sa na cestu osviežujúcou hmlou a uľavte pleti počas letu jednoduchým stlačením rozprašovača.

 

Pred behaním

Beh pomáha rozprúdiť krvný obeh, a tak prispieva k lepšej funkcii pokožky. Lenže pri obľúbenej pohybovej aktivite vystavujeme pokožku hneď niekoľkých nepriaznivým vplyvom:

  • vetru,
  • znečistenému ovzdušiu
  • a slnečnému žiareniu.

 

Beh navyše urýchľuje pohyb vetra proti tvári, čo spôsobuje rýchlejšie vysúšanie. Predtým, než vyrazíte si urobte chvíľku a použite hydratačné sérum a naň nadviažte opaľovacím prípravkom, ktorý sa hodí aj v oblačnom počasí. Odráža totiž slnečné lúče typu A, ktoré síce nepália, ale urýchľujú starnutie pleti.

 

Existujú aj iné prípady, v ktorých pleti doprajete mimoriadnu dávku kyseliny hyalurónovej alebo iného hydratačného prípravku? Napíšte nám o nich na Facebooku.