Prečo očný krém niekedy štípe: zistite, čo sa deje s vašou pleťou po aplikácii

Možno to poznáte. Kúpite si nový krém a nemôžete sa dočkať prvej aplikácie. Večer po dôkladnom vyčistení pleti krém prvýkrát skúsite, ale po chvíľke vás začnú páliť a štípať oči!

Obr. 0 OK štípe

Čo teraz - okamžite krém zavrhnúť alebo mu dať ešte šancu? Poradíme vám v článku. Výrobcovia očných krémov na seba berú veľký záväzok. Ženy od krému totiž očakávajú:

  • vyhladenie vrások,
  • potlačenie tvorbyviditeľných žiliek,
  • zmierneniekruhov pod očami
  • a veľmišetrnú starostlivosť o jemnú kožu okolo očí.

 

Tomu musí zodpovedať aj zloženie očného krému. Preto obsahuje vyššie množstvo živín, látky bojujúce proti vráskam aj zložky posilňujúce kožu okolo očí.

Oproti klasickému pleťovému krému sa navyše očné krémy zvyčajne nerozdeľujú podľa rôznych typov pleti - okolo očí totiž majú všetci jemnú a veľmi tenkú kožu, ktorá potrebuje špeciálnu starostlivosť.

Obr. 1 OK štípe

Krém obsahuje veľa účinných látok, ktoré riešia hlboké vrásky, viditeľné žilky aj nepríjemné kruhy pod očami.

Prečo očný krém niekedy štípe

Kvôli svojmu charakteristickému zloženiu môže očný krém NAFIGATE HydraLift Complex štípať. Spôsobuje to napríklad:

  • Výťažok zo sladkovodnej riasy Chlorelly – obsahuje veľké množstvo antioxidantov, aminokyselín, minerálov a proteínov. Navyše ovplyvňuje biochemické procesy v pokožke.
  • Hexamidine diisethionate– má antibakteriálne účinky, ovplyvňuje procesy v epidermis a posilňuje funkciu kožnej bariéry.

  Očný krém obsahuje napríklad aj Reforcyl alebo Liftonin Express, ktoré môžu spôsobovať štípanie.

  

„Riaďte sa svojím inštinktom. Dôležité je, aby ste sa cítili dobre a očný krém vám naozaj pomáhal účinne sa starať o jemnú pleť v okolí očí. V produktoch NAFIGATE sa naozaj nemusíte báť zlých látok.”

Žofie Trpělková, farmaceutka NAFIGATE

 Obr. 2 OK štípe

Krém obsahuje veľa účinných látok, ktoré riešia hlboké vrásky, viditeľné žilky aj nepríjemné kruhy pod očami.

Ako dlho dávať očnému krému šancu

Očný krém je doslova nabitý účinnými látkami, ktoré pôsobia na vašu pleť. Intenzívne testovanie by malo trvať približne týždeň. Ak vás krém po siedmich dňoch skúšania silne štípe, odložte ho a už ho na očné okolie neaplikujte.

Väčšinu žien krém neštípe vôbec a niektoré len trochu. Niekedy klientky popisujú, že cítia mierne štípanie chvíľku po nanesení a potom sa pokožka upokojí. Takúto reakciu môžete ľahko zmierniť tenšou vrstvou krému.

Rolu totiž hrá množstvo aplikovaného krému. Tenká vrstva očného krému úplne stačí, pretože je koncentrovaný a bohatý na aktívne látky.

Určite ste si tiež všimli, že očný krém sa zvyčajne predáva v oveľa menšej fľaštičke než klasický pleťový krém. Nie je to pre nič za nič - menšie balenie signalizuje, že je vhodné aplikovať len veľmi malé množstvo.

Že používate správne množstvo očného krému, si overíte podľa toho, že vám vydrží približne rovnako dlho ako denný krém - alebo dokonca aj o niečo dlhšie. Takže aj v malom balení vám očný krém vydrží dlho.  

 

„Očné krémy ma často štípu. Veronika z NAFIGATE mi poradila, nech si dávam krému menej, a zabralo to. Teraz testujem nový očný krém NAFIGATE a zatiaľ žiadne štípanie, tak som spokojná.”

Testerka Eva Nováčková

 

Pozrite sa na článok o kompletnom zložení očného krému. Aké sú vaše skúsenosti s očným krémom? Napíšte nám na Facebooku a nebojte sa na čokoľvek opýtať.