Vyvraciame mýty: nanovlákna neškodia pokožke

Pamätáte si, s akou nedôverou ste sa pozerali na nástup počítačov, internetu alebo mobilov? Nové technológie na začiatku vždy budia nedôveru a rozpaky - a tak je tomu aj s nanovláknami. Vďaka nášmu článku sa konečne dozviete, ako sa nanovlákna vyrábajú a prečo sú tak užitočné.

obr. 0 nano

Vydajte sa s nanovláknami na cestu okolo sveta

Veľmi úzka niť, ktorú nejde voľným okom vôbec vidieť - to je nanovlákno. Je tak tenké, že si ho pravdepodobne ani nedokážete predstaviť. O trochu viac ako jeden gram vlákna by totiž dokázal obtočiť Zem okolo rovníka - a to je úctyhodných 40 tisíc kilometrov. Nanovlákna sa používajú napríklad:

  • v kozmetických prípravkoch,
  • v medicíne pri raste kmeňových buniek,
  • do okenných sietí na čistenie vzduchu.

fotky na web (1)

S nanovláknami sa stretávajú ženy napríklad v sezóne plesov a maškarných, kedy používajú podočnú masku Nano Eye Lift. Maska skvele funguje práve vďaka nanovláknam.

Česi majú leví podiel na výskume nanovlákien

Vlákna, ktoré používame v obľúbenej podočnej maske Nano Eye Lift, sa pripravujú pomocou technológie Nanospider.

Metóda je založená na otáčaní valca v roztoku, z ktorého na povrchu valca priľne tenký film. Pomocou fyzikálnych javov sa vrstvička v hornej časti valca začne zvlákňovať a vznikajú nanovlákna.

Technológiu Nanospider vynašiel český profesor Oldřich Jirsák z Technickej univerzity v Liberci. Takže aj nanovláknové podložky, rovnako ako ostatné produkty NAFIGATE Cosmetics, sa môžu pýšiť českým pôvodom.

obr. 2 nano

Technológia Nanospider bola vynájdená v roku 2003 umožňuje vytvárať nanovlákna vo veľkom.

Nanovlákna v kozmetike uľahčujú prienik účinným látkam

Nanovlákna sú v kozmetike NAFIGATE nenahraditeľné, pretože fungujú ako transportný systém. Vďaka tomu môžu do pokožky vstupovať účinné látky zo séra s kyselinou hyalurónovou a z výživného krému. Je to napríklad:

  • Dvojmolekulová NAFIGATE Kyselina Hylaurónová, ktorá zaisťuje vysokú hydratáciu vo všetkých vrstvách pleti, zlepšuje jej pevnosť a vyhladzuje vrásky.
  • Konopný olej upokojuje podráždenú pleť.
  • Olej z vínnej révy, ktorý bráni starnutiu pleti, je bohatý na vitamín E a vďaka obsiahnutým fenoplastickým zlúčeninám má antioxidačné a protizápalové účinky.

 

Nanovlákna pôsobia len na povrchu pleti, kde vytvárajú podmienky pre pôsobenie aktívnych látok vnútri pokožky.

obr. 3 nano

Svoje babičkovské povinnosti si užijete s úsmevom a krásnou pleťou. O to sa postarajú nanovlákna, ktoré vašej pleti dodajú potrebné živiny z účinných látok.

Chcete sa na niečo opýtať alebo napísať svoj názor na nanovlákna? Tešíme sa na vaše komentáre na Facebooku.