Predstavujeme zloženie enzymatického peelingu  

 

Prečo voliť enzymatický peeling? Je veľmi jemný, a preto vhodný aj pre citlivejšie typy pokožky. Na rozdiel od mechanických totiž neobsahuje brúsne prísady, ktoré môžu kožu dráždiť. Zistite, ktoré látky pomáhajú čistiť póry pleti v peelingu od NAFIGATE Cosmetics.

peeling

Najmä pred začiatkom sparných dní je vhodné do starostlivosti zaradiť peeling, ktorý kožu zbaví odumretých buniek. Vyčistí tiež póry, rozjasní pleť a umožní ďalším prípravkom tak lepšie prenikať do kože, ako aj zdokonaliť ich účinnosť.

Enzymatický peeling odstraňuje nečistoty hlboko z pórov a pokožky bez použitia abrazívnych častíc ako jeho mechanický variant. Obsiahnuté enzýmy totiž rozkladajú proteínovej štruktúry a vďaka tomu pleti umožňujú zbaviť sa odumretých buniek rýchlejšie. Vďaka tomu šetrnejšie čistí póry, navracia pokožke rozjasnený vzhľad, a hlavne ju nepoškodzuje.

 

Pleť čistí kaolín

Kaolín je jeden z druhov bieleho ílu. Patrí medzi najjemnejšie ílovité horniny, ktoré sa bežne využívajú v kozmetike. V peelingových prípravkoch sa teší veľkej obľube, pretože je šetrný a nevysušuje pokožku. Preto je vhodný aj pre citlivejšie typy.

 

Mimo čistenie pleti kaolín tiež:

  • absorbuje prebytočný maz z pokožky,
  • zmenšuje póry
  • a prispieva k rovnomernému tónu pokožky.

 

Účinnosť kaolínu v peelingu navyše podporuje kremík.

 peeling1

Silice z kvetov levandule dodáva peelingu svoju krásnu prirodzenú vôňu.

 

Ílu pomáha výťažok z ananásu

 

Ďalším z enzýmov, ktorý Soft Enzymatic Peeling obsahuje je bromelaín z plodov a stoniek ananásovníku. Dokáže rozložiť proteínové štruktúry na aminokyseliny, a vďaka tomu pomáha s odstraňovaním odumretých kožných buniek a navracia pokožke jej hebkú štruktúru.

 

 peeling2

Vďaka výťažku z ananásu je pleť jemnejšia a hladšia.

 

Urea reguluje hydratáciu

Zatiaľ čo kaolín sa stará predovšetkým o regulácii mazu v pokožke, urea sa stará o optimálnu hydratáciu pokožky. Je telu prirodzená, ale s pribúdajúcim vekom jej v pokožke ubúda. Preto je potrebné ureu pokožke dodávať. Pleť si tak zachová hebkosť, pevnosť a elasticitu.

Urea sa navyše podieľa na obnove kožných buniek, vďaka čomu umožňuje pokožke získať späť svoj priaznivý vzhľad.

 

Ostatné pomocné a aktívne látky

 

Xanthan Gum

Prírodná stabilizačná látka.

Maltodextrin

Prírodný polysacharid. Stabilizuje prípravok a spája jednotlivé látky dohromady.

Disodium Cocoyl Glutamate

Povrchovo aktívna látka, ktorá napomáha odstraňovať nečistoty z pleti.

Propylene Glycol

Látka s konzervačnými schopnosťami, ktorá zároveň podporuje hydratáciu pokožky.

Sodium Chloride

Konzervant s čistiacimi účinkami.

 

Osvedčil sa Vám enzymatický peeling? Napíšte nám do skupiny, či ste šetrnejší variant vymenili za chemický a mechanický, alebo dávate zákazníkom na výber.