Predstavujeme zloženie Anti-Aging Séra

Spoločne s nami starne aj naša pokožka. Niektoré procesy v tele bohužiaľ neovplyvníme a tak sa medzi 18. a 80. rokom života naša pokožka stenčí o 70 %.

20181128_DSC05723 (1)

 

Existujú ale spôsoby, ako môžeme našu pokožku povzbudiť, aby ku vzniku vrások nedochádzalo tak skoro. Ideálne je začať so starostlivosťou čo najskôr, prípravky na intenzívnu hydratáciu pleti a povzbudenie tvorby kolagénu môžeme používať už od 25 rokov.

Ale ani pre tých, ktorí na torte sfúkli už viac ako 40 sviečok nie je neskoro začať s obnovou pleti a kontúr. Účinným pomocníkom je Anti-Aging Sérum, ktorého kompletné zloženie Vám nižšie predstavíme.

Čo sa v našom tele deje po 40. narodeninách?

Vplyvom blížiacej sa menopauzy sa v našom tele okolo 40. roku výrazne mení hladina hormónu estrogénu. Zároveň prirodzená bariéra kože stráca svoju schopnosť rýchlo reagovať na prípadné narušenie horúcou vodou alebo agresívnym scrubbingom.

Koža pod bradou stráca svoju pružnosť a bez vhodnej starostlivosti o zrelú pleť vädne i pleť na tvári. Kontúry strácajú na svojej výraznosti.

obr. 2 složení A-A

S pribúdajúcim vekom klesá množstvo estrogénu.

 

Zrelá pleť vyžaduje špeciálnu starostlivosť

Zloženie liftingového séra prispôsobujeme špeciálne potrebám zrelej pleti. Pozrite sa na všetky prísady a ich účinky.

 

Kyselina hyalurónová

Na obale ju nájdete pod názvom Sodium Hyaluronate. Vďaka rôznej veľkosti molekúl pôsobí vo všetkých vrstvách kože.

  • Oligo HA molekuly a malé molekuly Mini HATM  sú menšie ako 10 000 daltonov. Biologicky aktívne molekuly odďaľujú vznik vrások, uľahčujú vstrebávanie ostatných aktívnych látok do pokožky a v druhej vrstve kože (dermis) stimulujú obnovu a rast buniek a vláken. Tým redukujú vrásky a bránia ich vzniku. Líšia sa predovšetkým spôsobom prípravy.
  • Väčšie molekuly klasickej kozmetickej HA majú veľkosť 1 - 2 miliónov daltonov. Regenerujú a vyhladzujú povrch pokožky. Účinok je viditeľný a citeľný.

 

Kyselina hyalurónová je látka telu vlastná, nemusíte sa preto obávať žiadnych nepríjemných účinkov. Hydratuje pleť, spevňuje väzby medzi bunkami a zlepšuje kotvenie kolagénnych a elastických vlákien medzi bunkami.

obr. 3 složení A-A

Kyselina hyalurónová hydratuje pleť do hĺbky vďaka rôzne veľkým molekulám.

 

Liftonin Xpert

Skladá sa zo 4 látok, ktoré sa vzájomne podporujú  a spoločne kontrolujú a aktívne ovplyvňujú syntézu kolagénu v tele. Na rozdiel od podobných látok ale vytvárajú kvalitný kolagén.

1. BULBINE FRUTESCENS LEAF JUICE

Aktívna látka, výťažok z juhoafrickej rastliny Bulbine frutescens

  • podporuje tvorbu kolagénu v pleti
  • eliminuje vrásky
  • zlepšuje pružnosť a pevnosť pokožky

 

2. SODIUM BENZOATE

Benzoan sodný je konzervačná látka, ktorá zabraňuje množeniu húb a baktérií.

3. POTASSIUM SORBATE

Aj sorban draselný konzervuje a bráni rastu škodlivých látok, hlavne kvasiniek a plesní. S benzoanom sodným sa doplňujú a podporujú, ich samostatné využitie nebýva dostatočné.

4. CITRIC ACID

Kyselina citrónová je jednou z kyselín, ktorá pleti prospieva. Táto aktívna látka má

  • antioxidačné účinky
  • udržuje mierne kyslé prostredie
  • podporuje funkciu konzervantov

obr. 4 složení A-A

Kyselina citrónová je jednou z kyselín, ktoré sa v kozmetike používajú.

 

Spoločne aktívne nastavujú správny pomer medzi rozpadom a vznikom dermálnych štruktúr, čím umožňujú vznik nového, vysoko kvalitného kolagénu.

Liftonin Xpert získal v roku 2016 na kongrese In-Cosmetics prvé miesto medzi predstavenými aktívnymi látkami.

 

Trojica pomocných látok

Kombinácia týchto látok vytvára spoľahlivú a bezpečnú konzervačnú zmes bez škodlivých parabénov a iných nevhodných látok. Sérum výborne chráni pred mikrobiálnym znečistením a to všetko bez závažného poškodenia pokožky. Navyše napomáha jej hydratácii.

Obr.Sk

Látky sa vzájomne doplňujú a spoločne majú výborné konzervačné a stabilizačné vlastnosti.

1. METHYLPROPANEDIOL

Aktívna a pomocná látka s konzervačnými vlastnosťami napomáha ľahšiemu prieniku hlavných aktívnych látok do kože.

2. CAPRYLYL GLYCOL

Hydratuje pokožku, stará sa o ňu a zmäkčuje ju.

3. PHENYLPROPANOL

Má veľmi efektívne protimikróbne a protiplesňové účinky a udržuje stále zafarbenie prípravku, bráni tvorbe zákalu. Napomáha hydratácii pokožky.

 

Ďalšie pomocné a aktívne látky

Názov látky

Popis

Glycerin

Zvlhčovadlo, ktoré má schopnosť na seba viazať okolnú vodu a tým účinne hydratuje pleť. Zlepšuje funkciu kožnej bariéry a tým chráni pokožku pred nepriaznivými vplyvmi okolia. Podporuje hojenie drobných raniek a zlepšuje elasticitu pleti.

Polyacrylate crosspolymer-6

Zjemňuje pleť a zaisťuje gelovitú konzistenciu prípravku.

Propylene glycol

Zvlhčovadlo, aktívna a pomocná látka syntetického pôvodu. Rovnako ako glycerín priťahuje vodu, podporuje hydratáciu pokožky a navyše bráni vysychaniu séra. Vďaka antimikróbnym a protiplesňovým účinkom je využívaný ako konzervačná látka.

 

Starostlivosť o pleť doplňte kvalitným denným a nočným krémom s kyselinou hyalurónovou. Prezradili sme aj ich zloženie.