Ako na mladší vzhľad? Využite triky s make-upom aj poznatky vedy

trend

S pribúdajúcimi rokmi sa mení celé telo a pleť nie je výnimkou. Drobné i väčšie vrásky ale môžete správnou starostlivosťou a vhodným používaním make-upu regulovať.

Zdôraznite pery tým správnym rúžom a ceruzkou

Kontúrovaciu ceruzku na pery možno používate v kombinácii s tmavým rúžom - pomôže vám ústa vytvarovať a rúž vďaka nej nanesiete naozaj precízne. Vďaka ohraničeniu navyše rúž nepreniká do vrások a tým ich pomáha skryť.á

Pri líčení pier myslite aj na farbu. Pre elegantné nalíčenie použite ceruzku v rovnakej alebo svetlejšej farbe ako váš rúž. Svetlejší rúž a ceruzka navyše opticky omladzujú a rozjasňujú tvár.

Pri obstarávaní rúžu a kontúrovacej ceruzky sa oplatí dbať aj na jej zloženie. Niektoré produkty totiž obsahujú látky, ktoré sú pre vaše pery prospešné. Patria k nim napríklad:

  • jojobový alebo mandľový olej,
  • bambucké maslo,
  • vitamíny A, E a zo skupiny B-komplex.

 

makeup_1

Vyberte ceruzku v rovnakom alebo svetlejšom odtieni ako váš rúž

Pestované obočie uberá roky

Pamätáte sa ešte na módu obočia vytrhaného do tenučkej linky? Tomu už je našťastie koniec. Kvôli veľmi úzkemu obočiu totiž vyzerá tvár unavene a zbytočne staršie.

S prirodzeným tvarom obočia vynikne vaša farba očí a tvár vyzerá mlado. S drobnými nedokonalosťami vám vždy pomôže pinzeta, ceruzka na obočie a kefka na úpravu.

 Každý má ale iné predispozície aj tvar tváre. Preto je najlepšie poradiť sa s kozmetičkou, ako si upravovať obočie, aby krásne dopĺňalo vašu tvár.

K lepšiemu rastu obočia, ale aj vlasov prispieva kolagén. Jeho stimulácii napomáha kyselina hyalurónová.

cta-ha

S púdrom a make-upom šetrite

Príliš veľké množstvo púdru alebo make-upu spôsobuje usadzovanie líčidiel do vrások, ktoré sú kvôli tomu zbytočne zvýraznené. Preto sa oplatí zaobchádzať s púdrom a make-upom veľmi opatrne.

Zvyčajne nie je potrebné aplikovať ich na celú tvár, ale len na problematické miesta, napríklad okolo:

  • očí,
  • nosu
  • alebo vlasov.

 

Medzi prospešné látky, ktoré make-up a púder môžu obsahovať patria antioxidanty. Molekuly antioxidantov pomáhajú imunitnému systému a navyše spomaľujú proces starnutia a vznik vrások.

CTA-AO

makeup_2

Prirodzenosť je najlepší pomocník ženy. Nadbytok make-upu len zvýrazní drobné vrásky, ktorých by ste si inak trebárs ani nevšimli.

Okolo očí nanášajte svetlejšie farby

Pravidlo so svetlými farbami neplatí len pre líčenie úst. Môžete nimi rozjasniť a presvetliť aj svoje oči a tým ich opticky omladiť. Pomôže vám napríklad:

  • svetlejšia ceruzka na obočie,
  • žiarivé a svetlé očné tiene,
  • hnedá špirála miesto čiernej
  • alebo hnedá ceruzka na oči.

 

Pri produktoch na oči si veľmi starostlivo strážte zloženie. Nesmie vašu pokožku ani oči dráždiť. Ak máte z kozmetiky taký pocit, ihneď sa odlíčte a oči opláchnite vodou.

Niektoré prípravky na oči obsahujú aj látky prínosné pre vaše telo. Sú nimi napríklad lipozómy - malinké vačky naplnené tekutinou. Tie sa používajú aj v medicíne, kde slúžia na prenos liečebných a výživných látok. V prípade kozmetiky sú to predovšetkým antioxidanty a vitamíny A alebo E.

Okrem toho niekedy obsahujú prípravky na oči tiež kremík alebo horčík.

  • Kremík je prvok, ktorý má vplyv na pružnosť a hebkosť pokožky. Pôsobí totiž na tvorbu kolagénu. Problém je ale v tom, že s pribúdajúcim vekom jeho množstvo v tele ubúda.
  • Minerálna látka horčík uvoľňuje svaly a pomáha pri ich bolestivom napätí. Má tiež antitoxický a protizápalový vplyv a ovplyvňuje vnútornú vyrovnanosť človeka.

 

makeup_3

Skúste svetlé tiene alebo ceruzku na obočie. Uvidíte, že vašu tvár rozžiaria.

Rada na záver: nezabudnite na starostlivosť pred líčením a po odlíčení

Veľkým pomocníkom pri starostlivosti o pleť sú aj vhodne zvolené krémy.

Nikdy nezamieňajte dennýnočný krém. Každý má totiž iné zloženie.

CTA_DK   cTA-NK