6 v 1. Zistite, čo všetko je súčasťou nášho antioxidačného oleja

olejs1

Pleť vyžaduje vitamíny a kyseliny, ktoré ju ochránia pred nástrahami vonkajších vplyvov. Práve tieto zložky majú veľké zastúpenie v antioxidačných olejoch. V tom našom sa ich snúbi hneď niekoľko.   

Antioxidačný olej kombinuje 6 prírodných olejov, a tiež zmesi, ktoré svoje účinky navzájom podporujú a vyvažujú. Vďaka rozmanitému zastúpeniu látok pracuje olej s vyváženými koncentráciami. Preto tiež predchádza nepriaznivým vplyvom na pokožke.

Hlavná výhoda bohatého zloženia však spočíva v množstve antioxidantov, ktoré pleť chránia pred nepriaznivými vplyvmi okolia, a vďaka tomu:

  • odďaľujú vznik vrások a ďalších známok starnutia,
  • zachovávajú rovnomerný tón pokožky
  • a zmierňujú riziko poškodenia pleti slnečnými lúčmi.

olejs2

Antioxidant Oil obsahuje tieto oleje.

Olejom dodáte pleti antioxidanty, vitamíny A, C, D, E, ceramidy, nasýtené a nenasýtené mastné kyseliny a ďalšie významné látky, ktoré pokožku pripravia na nepriaznivé dôsledky vonkajšieho okolia - hlavných tvorcov voľných radikálov. Všetko o voľných radikáloch zistíte tu.

Mnohé z obsiahnutých olejov navyše na pleť pôsobia unikátnymi účinkami:

  • Ovsený olej zamedzuje výkyvom hladiny pH pleti, zachováva jej pružnosť a chráni ju pred slnečným žiarením.
  • Slnečnicový olej optimalizuje hydratáciu pokožky.
  • Avokádový olej pleť dokonale vyživí, a vďaka svojej vstrebateľnosti zaistí, aby aj ostatné látky ľahko prenikli do pokožky.
  • Klinčekový olej spoločne s olejom z citrónovej trávy pôsobia antiseptickými účinkami, regulujú tvorbu kožného mazu a účinne bojujú proti akné.

olejs3

Antioxidant Oil je olejom suchého typu. Znamená to, že sa rýchlejšie absorbuje a nezanechá na pleti mastný film.

4 Výťažky prospievajú pleti i vlasom

Ďalšiu várku antioxidantov ale aj minerálov a lipidických zložiek doručí rad výťažkov z prírodných zdrojov.

Na ochranu pred poškodením toxínmi a voľnými radikálmi pomôžu extrakty z chmeľových šišiek a bazalky.

Extrakt z rastliny Inula Maritima robí z antioxidačného oleja prípravok viacerých kategórií, pretože regeneruje vlasové bunky. Zachováva tak lesk, pevnosť a hladkosť vlasov.

olejs4

Voľné radikály dávajú zabrať aj vlasom. Doprajte aj im antioxidačnú ochranu prostredníctvom pár kvapiek oleja.

Výťažok z čajových lístkov prekrví a obnoví kožné bunky. Pokožka si tak lepšie poradí so škodlivými látkami, ľahšie sa ich zbaví a zachová svoj priaznivý vzhľad. Kožným bunkám pomôže aj extrakt z rozmarínu, ktorý oddiali vrásky.

 

Tip: Posilnite ochranu proti slnku antioxidačným olejom

Ochranný faktor (SPF) nás pred slnečnými lúčmi úplne neochráni. Malé percento žiarenia, ktoré sa k pokožke dostane, vytvára voľné radikály.

Tu prichádzajú na rad antioxidanty, ktoré voľné radikály neutralizujú, a tak tvorbe vrások zabránia.

Zistite viac o ochrane pokožky pred slnkom.
 

O priaznivú štruktúru pleti sa postará prírodná látka

 Optimálnu hydratáciu v prípravkoch bežne zabezpečuje silikón, ktorý vytvorí na pokožke priedušnú vrstvu, a tak zlepší štruktúru pleti a zabráni únikom vody.

V antioxidačnom oleji silikón nahrádza úplne prírodná látka z kokosového oleja s rovnakými účinkami. Vďaka svojmu prírodnému pôvodu však vyhovie aj citlivejším typom pleti.

 

Další pomocné látky
Caprylic/Capric triglyceride Prírodná zmes glycerínu a mastných kyselín. Zjemňuje prípravok a uľahčuje priepustnosť ostatných látok.
Ethyl ferulate

Enzymatická úprava kyseliny ferulovej. Posilňuje funkciu antioxidantov a pohlcuje UV žiarenie.

Tocopherol Vitamín E, funguje ako silný antioxidant.

 

Antioxidačný olej vždy aplikujte na vlhkú pleť po očistení. Vďaka veľmi ľahkej konzistencii a rýchlemu vstrebaniu pokožku behom chvíľky pripraví na neduhy nadchádzajúceho dňa a neskomplikuje priepustnosť krémov a sér.

 

Napíšte nám na Facebooku, či vám kombinovaný antioxidačný olej vyhovuje, alebo radšej dávate prednosť variantom jedného typu.